De animated GIF. Decennia lang bestond elke animatie op internet uit dit bestandsformaat. Door zijn compressie, ondersteuning van transparantie en de mogelijkheid om meerdere afbeeldingen in één bestand te bewaren, werden alle bewegende banners, knipperende lichtjes en draaiende logo’s opgeslagen als animated GIF.

Tegenwoordig is het een uitstervend soort. De mogelijkheden van de GIF zijn overgenomen door modernere varianten. De JPG comprimeert beter, de PNG heeft meer transparantiemogelijkheden en de MP4 levert een veel hogere kwaliteit video in een veel kleiner bestand. En al deze formaten worden ondersteund door de laatste browsers.

De enige achterblijvers zijn e-mailclients waarvan de meeste nog geen video ondersteunen. Geen MP4, geen MOV, geen WebM, geen Flash, niets. Dus wordt het tijd om de ouderwetse GIF nieuw leven in te blazen.

De animated GIF is dood. Leve de animated GIF!

Uitnodiging No Panic 
Uitnodiging voor een open huis waar al je zintuigen kunt checken tijdens No Panic’s Housewarming Summerparty.

Nieuwsbrief Oral-B 
De nieuwsbrief met de laatste updates voor dentale professionals. Het assortiment tonen als animatie neemt minder ruimte in dan het afbeelden van alle losse producten.

Nieuwsbrief Jacobs Douwe Egberts 
Met de nieuwsbrief worden partners van JDE vijf minuten op ‘pauze’ gezet om ze op de hoogte te brengen van de laatste wereldwijde ontwikkelingen in de koffiemarkt.

Teaser AAF 
De animatie toont een glimp van een nieuw product dat luchtfilterproducent AAF op de markt brengt.

Interne memo Pro Senectute 
De animatie verbeeldt de nieuw gelanceerde website van woon- en zorginstelling Pro Senectute die het visitekaartje van het bedrijf moet worden.

Mailing Interxion 
Interxion faciliteert datacentra en nodigt hun klanten uit voor een workshop over de regels die gelden binnen verschillende landen. De animatie geeft een impressie van de inhoud van de workshop.

Kan jouw e-mail een update gebruiken?

Neem hier contact met ons op om te kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

Wil je onze twee maandelijkse nieuwsbrief ontvangen? Laat dan hieronder je gegevens achter.